sol och staket

Det blev inget bloggande igår kväll.. vi kom hem alldeles för sent, och jag gick och la mig direkt, och somnade på en sekund "as soon as the head hit the pillow"..
Det blev alltså en lååång dag ute hos Mamen och Declan.. vi målade det där jädra staketet mellan typ 12 och 17..och då fick jag panik och kastade iväg min pensel och sprang till duschen. Färgen vi nvände fick tydligen inte komma i kontakt med huden, men det visste vi ju inte när vi började, så alla tre (jag,mamen,Jason) var alldeles nersölade. Det hade ju inte gjort nåt, om det nu inte hade kliat så gudförbannatjädramycket! Plus att solen sken för första gången på hela sommaren (45C kl 18 på kvällen!!!) så "frätanded" från färgen + SOL gjorde att vi alla såg ut som räkor med stora röda, kliiga fläckar från färgen.. jag trodde allvarligt att jag höll på att dö.. har aldrig haft så ONT i mitt skinn...inte kul..
Trev fick en chock när han vaknade i morse, oc kände visst att han var tvungen väcka mig för att berätta att halva mitt ansikte var alldeles uppsvullet. Och det var det ju, eller iaf under mitt vänstra öga.. inte underligt att jag hade ont igår. Huvva.
Nåväl, efter jag övergivit målningen så degade jag ett tag hos Mamen, sen kom Trev och hämtade mig, och vi stack och handlade lite proviant till vår BBQ som skulle ske.. Sen tebax till Mamen, och mumsade... till seeeent... snark.
Så nu sitter jag här med ett uppsvällt öga och rödfläckiga armar som kliar och tar ont, och bävar för att Mamen ska ringa. Jag lovade i ett svagt ögonblick att komma dit idag med,och fortsätta målande helvetet... undra om jag måste tacka nej.. Näe.. kan ju it det riktigt.. vi får se.. har en känsla av att hon ringer snart.. vi skulle nämligen sparka igång tidigt idag, så vi kunde undkomma den värsta solen, men vi får väl se.
Kan ju meddela att det inte finns ett endaste moln på den irländska himlen idag, och det hade ju varit alldeles underbart... om det inte vore för det där jävla staketet.

Stin.

målning står på schemat

Jag har haft en megakul helg, fullt ös.. tills igår kväll.. men jag får uppdatera lite senare.. ska just göra mig klar för att sticka iväg till Mamen och måla ett staket som LÄTT är några kilometer långt. snark. Så går det när man är snäll och lovar.Det är ju tur att solen skiner iaf.
Har just beställt en sele till Ellie. Blev sur för de snygga färgerna var slut, så det fick bli en röd/svart.. ska in till Dublin sen i veckan och se om jag hittar nån finare, men den här kommer om 2 dagrar ungefär, så den får duga tills vidare. Trev tycker jag svammlar , men det var ju faktiskt   " doctor's order".. och man ska ju lita på sin vetrinär.speciellt Ulrike som är så duktig.
Så här ser fanskapet ut iallafall...
image20
så.. som sagt så får det duga.

Skriver mer ikväll


Stin.


 


jippie!

Jippie!! Jag älskar Amazon.co.uk.. =) Två dagars leverans tid... det är grejjer det, jämfört med den sura Svenska posten som tog !  15  ! dar för att skicka ett paket hit..

Så nu ar jag glad.. ska krypa upp i soffan och kika på min nya DVD, och min nya bok ska följa till Donegal, så jag har nåt att läsa i bilen på väg hem på söndag.


Nu blev jag glad =)





REKORD!!!

Jag tror att jag just har slagit personligt rekord. Klockan är halv nio..och jag har rastat hunden, tömt/fyllt diskmaskinen,tvättat två maskiner smutstvätt, dammsugit, och moppat golven.. phu..inte dåligt för en dam som AVSKYR att städa. =)


image19




Nu ska jag bara ta det lugnt en stund, sen hoppa i duschen, göra mig iordning, och packa mina, Trevs och Ellies grejjer, och sen kommer Mamen och hämtar mig (och valpfan) och brassar mot Donegal. Killarna kör direkt från Dublin, så det blir en liten roadtrip för oss damer i Mamen's nya bil =)
Det ska bli kul att åka dit, har inte varit där på några veckor, + att det är "festival" ute på ett ställe, där Dermot's brorsas pub är.. musik och grejjer. skoj skoj.

Igår gjorde jag inte så mycket.. promenixade med Ellie, for på stan med Mamen, handlade lite olika grejs, bland annat födelsedagspresenter till Shauna och Conor som har födelsedags kalas imorgon..  Sen åkte vi iväg till en slags skog och kikade, och sen for vi hem till Mamen där vi käkade och chillade.. Kring sju kom Trev, och en timme senare klev de andra grabbarna in.. sen käkade vi go middg, och sen hem.. Jag och Trev såg den äckligaste dokumentären om 9/11.. och jag satt där med tårarna i ögonen.. obehagligt. Trev var ju i NewYork när det hände, och från hans jobb så hade han perfekt "utsikt" över twin towers.. huvva.

Jag har ju då för övrigt fått sova en hel natt.. Ellie vaknade inte förräns Trev for på jobbet kring 6.45, så det var ju skönt.. hon ligger då här och sover nu.. sötapan. Jag tror däremot att hon inte mår helt 100.. så jag ska kika upp till Ulrike (Vetrinär som bor granne med Trevs mor och far) imorgon, och se om hon kan kolla igenom henne.. om inte annat för att jag ska sluta oroa mig.. men det är nåt som inte stämmer.. Vi får väl se.


image18

Nä, nu ska jag gå och käka frulle..

Enjoy the wekend..


Stin.



.


I need to sleep

Ännu en sömnlös natt.
Jag förstår inte vad som har flygit i Ellie, hon brukade ju vara så duktig. Nu har det varit skrik och gnäll HELA natten.. inte velat sova själv. Så nu kämpar vi med Jan Fennell's metoder, och försöker få allt i styr. Men kan ju meddela att det  inte verkar funka. Ännu. Vi ska inte ge upp. Men jag behöver sova!!
Vi var ute på en promenad för ett tag sen, och helt plötsligt öppnade himlen sig, och regnet bara öste ner !! Vi var då duktiga och fortsatte traska på.. så nu sitter vi här och försöker värma upp oss lite..
Jag ska ta och försöka ta en siesta snart, för jag och Mamen ska ev. in till stan och ta en fika, men vi får se om jag orkar.. måste nog rycka upp mig =)

Stin.

jädra skit

efter att ha skrivit ett långt  och fint inlägg så flippade blogg.se ur, och allt försvann. så jag går i strejk , och skriver mer nån annan gång.

billig!!!

det är precis vad hon är. jädra skit hund. Hon har varit vaken och skrikit och gnällt hela natten och jag hann bli alldeles galen innan hon (och jag) somnade kring halv tre. sen vaknade hon halv sex, och jag önskade att jag bodde i ett hus med ljudisolerade väggar.
det är ju tur för henne att hon är söt och snäll under dagen, annars hade det ju blivit problem.
just nu är hon så gullig där hon sitter och äter frulle.
söt skit.
hoppas hon sover i natt.
image16

Idag ska jag kanske åka till Dublin med Mamen och shoppa lite, beror på om paketet hemmifrån kommer att levereras idag eller inte. Jag ringde just och väckte min kära mor, som lovade att forska i saken.
Ikväll har jag och Ellie vår sista valpkurs.
Det har varit short but sweet. Jag undrar om Alison kommer att hålla i "fortsättningskurser ellr om det är något jag måste hitta nån annanstans. Får undersöka det ikväll.
Nu ska jag krypa upp på sofan en stund innan jag kollapsar av trötthet.
Att vara hundägare är verkligen inte så kul ibland =)


Stin.

Husmoran strikes again

Nu har jag varit jättesnäll och hjälpt min käre Trev att städa hans jeep.


image15

Den blev jätteren och fin så nu är han så glad där han ligger och myser på soffan.
(Bilden är tagen INNAN städningen påbörjades...)

Vetrinären beordrade fastning för lilla Ellie.. och sen lite ris imorron..men stackarn var så hungrig nu för ett tag sen, så jag fuskade och gav henne lite ris redan i kväll.. hon verkar klara det OK än så länge.. just nu är hon mest fundersam på hur hon ska lyckas charma oss så hon får komma upp i soffan.. =)

Nu ska jag vara lite social med min käre karl.

Stin.

.


Det käraste man har...

... sätter man på bordet

image14

När jag kom in i vardagsrummet hittade jag nämligen min lilla hundvalp uppe på bordet.. Hur hon lyckats komma sig upp dit är ett riktigt mysterium...

Idag har vi inte gjort så mycket... tvättat.. förberett middan.. pratat med min kära vän Annso som ringde och kollade läget..
Vi är rätt trötta efter en hektisk helg, men OJ så kul vi hade!!!  Jag och Trev teamade upp med gänget på Lockey's, drack alldeles för mycket på alldeles för kort tid och var rvungen att fly från två gamla gubbar som tydligen trodde att de var "about to get lucky".. urk. Sen traskade vi över till Barmondays där det var FULLT hus. Som vanligt så lyckades jag skaffa mig nya vänner, och jag hade fult upp med att umgås med dem... tydligen så hann killarna bli oroliga för att jag var borta så länge.. hm. Allt var ju under kontroll.
Sen bar det av hemåt, där Trev somnade på soffan, Brian låg upp och ner på golvet (!) och åt en polarmacka med kyckling på, och Avril försökte förgäves få Alan att uppföra sig, men inte det. Haha.. inte lätt.
Söndag fortsatte festen för Trev och ALan, men stackars Brian som skulle köra hem til Dublin skaffade sig en ny best friend - Alkomätarn =) Så när han var ok att köra drog grabbarna hem (Avril for till Kilkenny på morgonen) och Trev smnade på soffan, och jag städade. Jag undrar vd som hänt med mig, jag är MANISK. Dammsuger jämt och sändigt, och får frispel om jag hittar smuts nånstans. Antar att det är bra. Plus att det nog går över =)

Oj, nu kräktes min vovve på mitt köksgolv.. stackars liten.. undra vad som orsakat det.. Hon ville inte äta i morse, så det kanske var nåt som lurade.. hoppas att hon inte har tänkt att gå och bli sjuk.. det lilla livet.

Nu ska jag ta och sparka igång middagen tills Trev och Darren kommer hem. Fläskfile' i Sweet n' Sour sås.. hemskt länge sen vi åt det.. nu blir det då av iallafall !


Stin.

Saturday Night Fever

Lördag.
Klev upp halv sju. Släppte ut valpfan, stegade iväg mot duschen. Jag behövde inte väck Trev i morse, det gjorde min lilla dirtbag till hund =) sen bar det av till Naas, där Trev kollade så hans killar gjorde vad de skulle, sen for vi in till Dublin en sväng. Vi stannade till på Trevs kontor, sen upp till han chef, sen hem. Då vi kom hem var Declan och Mamen här, så vi tog en kaffe (Declan tog en Jameson & Coke *s*) sen kom ett gäng i en bil, och Trev skjutsade dem till stan, sen kom Brian och vi surrade och tog en öl innan Trev kom tebax. Sen skjutsade Trev han till stan (han skulle med de andra på Gaelic Football match) sen kom Trev hem, och vi sitter här och surrar och tar en öl var innan det är dags att göra sig iordning och bege sig in till stan för att teama upp med fotbollsfantasterna på krogen. Det sja bli kul att festa med dem igen, var hemskt länge sen, och jag lovade Alan att jag skulle komma och ta några pints =)
Ellie passade på att smita iväg ut på kvarteret mitt i allt tumult med alla folk som kom hit..och hon hann in i varenda (jaja..nästan) grannes trädgård och hann busa med alla barn innan hon blev fångad igen... personligen så lyckades jag halka på det dyngsura gräset och mina snygga jeans blev täckta i lera.. damn it.. skulle ju ha dem på mig ikväll..jag lyckades tvätta dem i handfatet, med lite hjälp av DAZ washing powder, så nu hängr de här över Trevs superelement, och förhoppningsvis kommer de hinna bli torra.. annars har jag inget att ha på mig... =/

Nu ska jag ta och hämta mig en till öl i kylen, eller varför inte en svensk kopparbergs cider... har inte druckit dem på flera år, men nu känns det som att det är läge..för det har inte regnat här på hela dagen. Det är rekord. Iof är det ju mulet och så, men .. ja.. det regnar ju inte... =)

stin.

Dagens Visdoms Ord:

image13


<<< ---  tavla i mitt hus   =)

.

and an other one...

Har gjort lite nytta. Tvättat lite mer kläder. Kanske får jag ledigt från husmorandet under helgen.

Så nu luktar de skitiga kläderna så här gott

image7

jag trodde "Tropical" skulle lukta usch och fy, men faktiskt inte ! Det var helt okej..
Nu måste jag sluta skriva svammel.
Har blivit lite för mycket av det goda idag tror jag minsann.
(och JA, min kamera vaknade till igen *s*)



Stin.






.

a little bit later..

det verkar inte som att solen kommer att komma fram nåt idag...

hade tänkt hänga lite tvätt ute.. men..

 image5

.. det verkar som att tvättlinan får semester idag...





Bara för att få er att förstå riktigt hur mycket det regnar här... 

image6

..den här hinken var tom häromdagen...


..snark..


När ska det ta slut?

?????? Hur mycket regn kan det egentligen finnas i himmelen ??????

Friday...

"Rain rain..go away.. come again an other day.." undra om Barney sånger hjälper till att få bort det här sura vädret.. =)

image9

ÖSregn idag.. ovanligt. Vi har just kommit tillbaka från en promenad i regnet, och även om mina fötter är blöta och jag fryser lite, så var det ändå skönt med lite frisk luft.. 

..så nu ligger Ellie här och sover..


image12



..och jag skulle gärna ta en siesta..

Jag har ju nämligen varit vaken sen halv sex i morse, och av nån underlig andlening så lyckas jag aldrig komma mig i säng tidigt om kvällarna. Jag brukade ju vara så himla duktig på att somna kring 11.. men nu går det inte!

Om några timmar kommer Trev hem, och vi ska städa och åka och storhandla. Låter kanske inte så kul, men jag har en hel del jag måste köpa och ska laga go middag ikväll, och Trevvan frågade mig imorse (tror jag iallafall..) om vi inte kunde hyra film och bara mysa ikväll.. något som vi inte gjort på länge. Men jag kan tänka mig att det inte kommer att bli av, alltid ska det vara nåt.. Murphy's Law.. jag och hajna Murphy verkar ha alldeles för nära kontakt på senare dagar..


Jag läste lite i The Secret häromdagen, och jag blev som glad.. jag vet inte varför, men..ja.. det var väl nåt som klickade. Alla som känner sig nere borde verkligen läsa den boken..
image8

kolla in
http://thesecret.tv.. rekommenderas varmt!

Undra vad jag skulle ha hittat på nu.. uttråkad. Borde kanske skaffa mig ett jobb? =)  nedå. Inte ännu. Trivs rätt bra med min stämpling.. ska ta och försöka läsa lite en stund istället. Måste röra på hjärnmusklerna så de inte ruttnar bort..

Igår lyckades jag även sparka igång min digital kamera i hela 10 minuter. Jag måste ta och försöka fixa mig en ny kamera, det här går ju inte. Jag älskar ju att fota allt möjligt, och blir galen av att stirra på en trasig kamera ger mig ont i magen.. Måste ju uppdatera mitt bloggande med bilder..


Nu ska jag ta och läsa lite, skriver mer sen.


Stin


 


Rain Rain.. go away..

Jag trodde inte mina ögon då jag vaknade i morse.. solen skiner! För första gången på (utan att överdriva) 48 dagar (enligt Irland's vädertjänst snubbar)... Det är inte konstigt att man inte känner sig på topp när ragnet bara öser ner.. Jag "firade" detta genom att sitta ute i trädgården med en kopp kaffe och lyssnade på fåglarna och tittade på lilla Ellie som sprang runt som en galning ute på gräset... stackarn har knappt vågat sticka näsan utanför dörren de senaste dagarna när det ÖS regnat... men nu går det ju så bra..=)

Annars har det väl inte hänt så himla mycket den senaste tiden.. vi knogar på med våra liv här i Portlaoise och försöker att inte bli alladeles galna pga skitvädret..  Jag har fått några nya "kompisar" i några affärer..haha.. de är hemskt snälla och det känns kul att de hälsar på en med ens namn när man kommer in.. det funkade ju inte riktigt så i Dublin som man kan förstå.. =)
För några veckor sedan så började jag och Ellie på valpkurs och hon är jätteduktig.. sitt,ligg,stay,come.. allt funkar bra så länge jag har några godisar till hands. haha. Nädå. Hon är faktiskt duktig..GALEN, men jätteduktig =) Hon är minst och yngst på kursen, men hon är faktiskt BÄST =)
Usch. Om jag är så här om en hundvalp..hur kommer jag då bli som förälder??? gha..stackars barn, och omgivning. haha. får nog ta och lugna mig lite.. =) Antar att det beror på att jag har i SÅ många år längtat efter en liten hundvalp..som bara är min (jaja..och Trev's åxå då..)som jag får rå om.. En del påstår att det är mina moderskänslor som börjat komma fram..men inte dte.. barn är söta, och jag älskar att sköta Alex och Sandra, men NÄE, inte är ja redo för nåt sånt. Och stackars lilla Trev skulle ju då dö om jag sa att jag var gravid. Hans hjärta skulle stanna =)
Nu håller min laptop på att dö, skriver mer sen =)

Kram

Stin