just an other day

Har insett att jag inte har skrivit här på länge.. blir mest på blogdog (http://stormstina.blogdog.se) för jag brukar uppdatera mig om Sussis liv och sen skriva nån rad själv.. nåväl.

Här i Portlaoise är allt som vanligt.. sitter framför datorn och borde egentligen skriva mitt proposal till min thesis , men det GÅR inte. Jag tänker hela tiden att jag har en massa tid, men det har jag ju faktiskt inte.. måste ju skriva sociologi arbetet åxå innan jag kan sätt amig och tentaplugga.. och tentorna börjar NÄSTA VECKA!!! shit. Det borde gå ok .. har ok koll på vad som hänt under året, och det borde inte bli några större överraskningar, men ändå. Jag har inte direkt nerver för tentaperioder =) Som tur är har vi bara fem tentor istället för sju som sist. Det blir lite för mycket med 7 tentor på två veckor.. usch. vill inte ens tänka på det.

Men idag skiner solen, och det är jättevarmt.. har varit det några veckor nu, med undantag av några regniga dagar nu i veckan.. har minsann hört att Pite vädret är detsamma, och det kan de ju förtjäna  efter den långa mörka vintern..  Jag funderar å att sätta mig ute  i soen och läsa ett tag, men jag BORDE prioritera mitt proposal.. svårt att hitta motivationen bara..

Annars så vet jag väl inte om det har hänt nå spännande.. har bokat biljetter till Spanien, åker 27e juni, och hem 5e juli.. inte så många dagar, men det blir nog lagom.. för vi ska ju upp till Mamens hemstad i norra spanien, och det är nån slags festival där då, så jag lär ju vara DÖD efter dygnet-runt vin drickande och solande..

Och om allt går enligt planerna så hör Lindy av sig och har en valp åt mig, och då måste jag ju vara hemma och mysa med den istället för att flänga runt utomlands =) håll tummarna..


Det är skönt med helg iallafall.. har varit mycket nu senaste veckorna..i skolan.. hemma.. allt.. men jag tror att det blir bättre nu snart.. kan ju iaf  " see an end to the madness".. bara tentorna blir bortgjorda.. snark. Trev ska på Tony & Lisa's bröllop imorron.. jag tackade nej, pga av pluggandet.. tråkfisen Stina.. men jag måste försöka få saker gjorda, annars blir jag nog inte så poppis ..=) Trev hade ju sån tur att han fick en ny, gratis kostym och en massa hilfiger skjortor och slips och skor och grejjer av ett ställe där han har haft killar jobbandes.. vi var där förra lördan och provade ut hela outfiten, och han blev så stilig =) Han har tur att folk tycker om honom.. =)

Jag satt och snokade runt lite på "pite-bloggar" innan jag började skriva.. och det är rätt intressant att läsa om vad som hänt med "de som blev kvar".. menar det ju inte på nåt dåligt sätt..men..ja ni fattar.  Det är ju personer jag inte har kontakt med, men vet vem de är, och nyfiken som man är så.. =)  Men även om jag saknar alla mina vänner och familj därhemma så ör jag som glad att jag inte bor där nu.. finns knappt nå jobb, och de som finns är väldigt lågavlönade.. iaf jämfört med här..  Jag är ju medveten om att det kostar mer att leva och bo här, men ändå.. det är stor skillnad.. blev ju verkligen uppenbart när jag jobbade åt mitt bästa försäkrings bolag innan jag började plugga.. jag menar, hade ju ingen högskoleutbildning då, men ingångslönen och bonus var ju FANTASTISKT.. nåt som bara skiftarbetarna på sca och kappa bara kan drömma om.. =)
Förhoppningsvis så fortsätter allt att flyta på som nu, och jag kan få ett ännu bättre jobb när jag pluggat klart, och jag och Trev kan köpa vårat stora fina hus på landet.. Vi funderar mer och mer på att köpa land och bygga, men det kan ju vara knepigt med bygglov..så vi kanske får bo kvar i det här hue, och rusta nån gammalt ruckel =) Huvudsaken är ju att vi får köpa lös lite mark, så jag kan ha några hästar och så Trev kan grejja på med vad han nu vill.. Mark lär ju bli svårt att komma över dock.. det har ju blivit så himla dyrt.. men.."aim for the stars and you land on the treetops.." så sant så sant..

Nu ska jag nog ta och avsluta bloggandet för idag, skriver kanske mer sen ikväll, om det händer nåt kul....

Stin


Stin.pixbox.se
http://stormstina.blogdog.se


Sisadarja



Nu ar snart min lediga vecka over..


sitter pa skolan och forsoker fa nat gjort i en timme eller sa medans jag vantar pa att Trev ska sluta jobba.. sen ska vi aka till Donegal, och alla ska bara ma skont, men inte jag.. nae da. jag maste skriva tva uppsatser. snark. Det borjade ju sa bra, har en nastan klar, men nu har jag tapppat all inspiration. Det kan ju bero pa att amnet ar ratt trakigt. Viktigt. Men trakigt. :/


Jag hade da en megakul paskhelg.. Vi akte till Declan och Mamen pa fredan, och stack ivag pa "picnic in the park" med barn, Mamens slaktingar ..och god spansk mat och dricka :) Det blev en helmysig dag i solen, som avslutades med nan slags grillfest (?) i deras hus i Dublin.


Dagen efter sa traskade vi ner (fortfarande VARM och SOL!!) till galoppbanan, och spenderade dagen dar. Alla vann pa hastarna, med foljden att mer och mer dryck av olika slag blev inkopta i banans pub :)  Bilder finns pa stin.pixbox.se >> Skoj Skoj Skoj Skoj! Sen stack jag, Trev, Declan och Tony ner till deras "local" och drack nagra ol, innan det bar av hem till Declan igen. Grillning igen.. den har gangen MYCKET mer lyckat.. kanske var det for att jag hjalpte till den gangen, och inte lamnade grabbarna at sitt ode. haha. Gott var det da iaf.


Pa sondan sa foljde lille Alex med oss hem till oss, och vi spelade en massa fotboll och sag pa Musse Pigg film. Han ar helt klart varldens basta och mysigaste kille, och jag langtar tills de flyttar ner bredvid oss i Maj.. Mandag.. da kom Declan och Mamen ner for att hamta deras guldklimp, och jag lagade god middag (grillat, potatisgratang, sallad, nybakat brod etc etc..:) ) och vi drack lite gott vin och madde skont. Sen pa kvallen akte de hem, och jag var DOD! Insag inte hur lite somn jag hade fatt, och kombinerat med all alkohol (som jag numera inte ar van med..) sa ville jag sova i ungefar en vecka efterat..Det gick ju bra tillslut iaf, jag vaknade dagen efter och var ratt ok :)


Igar foljde jag med Trev ner till Cork nar han skulle pa nat mote. Jag satt dock i bilen och laste uppsats-bok och det var VARMT! tack gode gud (eller vem man nu ska tacka) for luftkonditionering i bilar. phu! Sen akte vi till hans moster och kakade lunch, med jordgubbar och glass till efterratt. mumma! och sen bar det ivag till sydvast kusten, dar han skulle fixa nat at killarna som han har jobbandes dar. Vi bestamde oss for att ta en genvag, med en bilfarja, och det var det basta, for jag sag DELFINER hoppandes i vattnet framfor baten!! wihoo!! jag blev sa glad i hjartat, men tyckte lite synd om dem for vattnet sag hemskt kallt ut..:/ Landade dock hemma i huset strax efter 10, och da kollapsade jag pa min kudde. Vaknade 05.45 idag. snark. Dusch och sen ivag. Kanske ar darfor jag inte har nan uppsats-energi idag.. hmm..


Nu ska jag da FORSOKA skriva lite, vi far se hur det gar, och hall tummarna!


Kram




Stin.








.
 


Tisdag

Tisdag.


Inte sa pjakig dag om jag ska vara riktigt arlig, men jag ar hemskt trott, och skulle garna vara hemma och sova..


Jag hade en super kul helg, med Mamen och barnen pa besok. Det hela borjade pa fredag eftermiddag da de landade till vart hus, och vi busade och lekte med smattingarna.. jag och Alex lekte med VARENDA leksak inne pa en stor leksaksaffar, och vi kom fram till att data-spelen var bast, och aven na slags "plast hus" som man kan ha i tradgarden..:) Sen pa kvallen sa lagade jag go´middag, Chicken Faijitas med en massa mums, och vi drack en MASSA gott vin.. satt och surrade och drack och drack till kl 03.00, da vi krop i sang.. Vi madde val lite lagomt skit nar vackarn ringde 07.30 och det var dags att ge sig av till osteopathen Donncha.. men vi overlevde...:)


Resten av helgen foljde samma stil, med god mat, gott vin och bus med barnen.. Vi hann dock med en liten road trip ut till deras nya hus (som de haller pa att kopa) och mamen fick se sig runt lite..

Pa lordagkvall sa kom hennes "other half" , da Declan (trevs brorsa) nyktrat till och kunde kora ner till oss.. Sa pa kvallen sag vi bara film och at och drack gott..:)


Sondag var jag DOD! inte van att vara uppe sa sent och dricka sa mycket, och dessutom, inte van att busa med barn sa mycket..haha.. Alex och jag lagade mat, bakade, spelade fotboll, gravde hal i marken, malade, spelade fotboll igen, sprang runt, stade mitt sovrum..etc etc helgens staende fraga var " What are you doin´Stina??..I wanna do too.." :) Han larde sig dock att han AR for liten for att hantera den stora kniven, och han maste ata manga middagar sa han blir stor och stark... like daddy..innan han kan gora det.. typ :)


Idag sa ar svarforaldrarna pa vag nerover, de ska kolla pa Declans nya hus, och sen aka vidare till Dublin , for att sen flyga ut till New York imorron. Trevs brorsa bor dar med sin tjej sen 8 ar tillbaka, sa de ska dit och halsa pa. Jag och trev har pratat lite lost om att aka dit i sommar, men jag vet inte hur det kommer att bli riktigt.. Jag kanner val inget egentligt behov av att aka dit, men om han betalar sa kanske :) Jag skulle hellre aka hem, och det maste nog kanske bli just i borjan pa Juni om du allt ska falla pa plats.. watch this space.

Nu ska jag ta och skriva lite pa min Participant Observation som ska in pa torsdag, for sen ar vi lediga pa fredag, och hela nasta vecka, men har ju ett helt gang me uppsatser som ska skrivas, sa fragan ar ju om det blir mycket vila.. tror ju knappast det.

Simma lugnt.




Stin.


hemlis

.


Jag har en hemlis som ingen vet.

Inte ens Trev. Men han lär ju märka det.

=)

och det kommer nog ni andra också göra.



=)





Stin.