Fredag


Izzie var så duktig igår så jag ville bara hoppa runt av lycka !!

Våra one-to-one träningar med Judith ger så otroligt mycket, och vi börjar verkligen se resultat.



Det är för övrigt långhelg här på Irland nu.. och jag ska spendera den framför datorn och med näsan i böckerna. Det är mycket att göra just nu, både med jobb och med min forskning.
På söndag ska jag däremot ta ledigt och åka på utställning i Dublin. Ska sitta ringside och bara njuta av fina hundar. Sen ska passa på att få lite lydnadsinspiration då Judith ska tävla med sina hundar samma dag, så jag ska sätta mig vid den ringen på eftermiddagen =) Vi får hoppas på fint väder =)

Och på måndag, ja då ska vi träna lydnad med Judith och Jeff och deras hundar .. förhoppningsvis går det bra.


Nu ska jag hoppa i bilen och bege mig till jobbet. Blir att jobba hårt i några timmar, sen möte med professor M.
Håll tummarna för mig !






varning; LÅNGT hundinlägg ! =)

Nu har det gått länge mellan uppdateringarna igen.

Vi har fullt upp här på Irland, trots att vi nog egentligen borde ta några veckors total semester =)

Jag knogar på med min forskning, och det ser rätt så bra ut just nu. Alla är nöjda och glada än så länge, så det bådar ju gott för framtiden. =)

Med Izzie så kör vi på med lydnad och agility. Hon har gjort stora framsteg inom båda, och jag är stolt som en tupp. Vi ska dock in i ringen på klubbens rasspecial on två veckor, men det är bara för att ge dem några fler anmälningar. De ansvariga är ju så duktiga och jobbar på, och i år är det visst en dansk domare, så det ska bli kul att se vad hon tycker om de irländska hundarna. Förutom det så ska vi bara iväg på nån open show i höst. Izzie är ju inte direkt nån utställningshund, men hon kämpar på för min skull =) Desto roligare är det ju med agility =) Det älskar hon, och vi drillas hårt av
Judith =) Vi kör ju även vidare med lydnad varannan vecka ( i grupp), och en gång i veckan har vi privat träning med Judith hemma hos dem. WOW vad min hund kan då hon vill !! Judith jobbade henne en liten stund förra veckan, och jag höll på att tappa andan då jag såg min dam. Det är ju så lätt att köra fast sig vid saker när man jobbar dem själv, men när man ser dem från ett annat perspektiv så inser jag ju verkligen hur långt vi kommit. Min fina, älskade hund. Hon är kanske inte en utsällningschampion, men GU va fin hon är !!! =) Blod, svett och tårar (mycket av alla !!!) ligger bakom, och det börjar ge resultat!!

Vi funderar även kring att köpa ny valp. Eller, funderat har vi gjort klart, vi vet vad vi vill, och vi har hittat en uppfödare som vi känner otroligt starkt intresse till. Problemet är bara att den uppfödaren finns i Sverige.
Själva resan för att hämta hunden vore ju inte det största problemet (vi hade tänkt bila hem med våra damer hur som helst) utan att hon måste få sig ett hundpass, och med rabiesvaccinationer, väntetid (6 månader efter negativt blodprov) så blir hon ju närmare 10 månader. Nu gör det ju inte mig någonting om vapen inte är 8 veckor då jag får den (även om det vore underbart!), men det ställer ju till besvär på alla olika håll.
Om inte uppfödaren känner att de kan behålla valpen tills den är redo att åka, ja, då måste man ju hitta någon annan som kan tänka sig att vara "fostermamma" i 6 månader. Det måste ju vara en person som har tid, erfarenhet och vilja att socialisera, träna och älska den lilla varelsen. Det är inte många jag skulle lita på när det gäller mina djur, och jag vet att de jag litar på i Sverige inte har möjlighet att ställa upp i nuläget.
Så vi väntar och ser.

Jag pratade med det Irländska jordbruksverket alldeles nyss, och damen sa att reglerna KANSKE skulle ändras efter år 2012 .. men hon visste ju inte, men hon trodde att de kanske skulle ändras .. suck. Hon skulle inte ha sagt nåt åt mig. Fast det förändrar ju inte hur jag känner ang. att köpa valp. Jag har spenderat hela helgen med att gå igenom de olika linjerna, hälsostatistiker, etc etc och jag börjar känna mig alldeles yr i knoppen.
Jag satt med Judith och Jeff igår och diskuterade saken från ett "träningsperspektiv" och häromdagen spenderade jag över en timme i telefon med min Goldenvän, som jag sa möta upp idag igen för att fortsätta diskussionen.
Ni förstår, jag vill inte prata med för många här, Irland är hemskt litet, Golden världen är ännu mindre, och vi vet ju inte hur allt det här slutar.
Det är ju faktiskt mycket möjligt att uppfödaren inte är villig att sälja en valp till oss (speciellt under de här omständigheterna), och även om det skulle vara jättejobbigt så måste det ju accepteras. Just därför ligger jag lågt med att diskutera det med för många. Judith & Jeff och K är de enda som är betrodda just nu =)

Det är mycket att tänka på.

Och jag blir minsann inte nå klokare hur jag än vrider och vänder på saken och funderar och funderar.

Det är nu upp till uppfödaren. Jag hoppas så innerligt att hans beslut är det vi hoppas på.
Vi kan bara vänta och se.




Izzie
Juni -10


so true






‎"I'm selfish, impatient and a little insecure.
I make mistakes,
I am out of control and at times hard to handle.
But if you can't handle me at my worst,
 then you sure as hell don't deserve me at my best."
- Marilyn Monroe