Twentyninth of January TwoThousandandSeven

Tillbaka i allvaret...
det kan man ju verkligen saga att fia-lisa ar nu. shit.
Kanns inte alls som att jag varit ledig over en vecka.. har sa mycket jag behover gora och VILL gora... huvva. plus att det regnar idag. Och det ar hemskt kallt. Jag sitter har i datasalen (heter det sa?) med jackan pa.. har yllestrumpor nerpulade i skorna ocksa, vilket ar ratt skrattretande for en del av mina vanner. Man skulle ju kunna tro att folk i ett land dar husen ar kalla och varmen ar dyr hade upptackt lyckan av ett par varma yllestrumpor :) men inte det. Naval. Jag star hellre ut med lite ret fran vanner an att ha iskalla fossingar en hel dag. :)

Idag sa har jag tankt forsoka fa ivag presenten till Lisa's lilla flicka, Alma, som fyller 1 ar (!!) nu i veckan.
Jag tycker det ar sa himla trakigt att jag inte kan vara hemma och fa vara med om allt som hander dar.. men i brist pa annat sa far val Aunty Stina skicka paket med posten.. annars kan ju det lilla flickebarnet tro att jag inte tycker om henne, och sa ar ju verkligen inte fallet.. jag rakar ju bara vara lite for langt bort. tyvarr.
Det finns sa himla mycket fint for barn har pa Irland.. speciellt klader. Det kan ju bero pa att det rakar finnas en enorm mangd av barn overallt. + att det finns MANGA singelmammor..och da behovs det billiga klader..osv.. for att gora en lang utlaggning kort: det finns mycket for barn man kan lagga sina pengar pa! :)  Jag har utvecklat nagot slags beroende nar det galler barnklader. Det ar kanske tur att mina vanners barn bor sa langt borta for annars skulle de nog bli less pa att ha mig springandes dar dag ut och dag in, med nya klader till tjejjerna. Att jag inte har rad att kopa nya klader till mig sjalv verkar inte bekomma mig sa varst mycket.. haha... :)

Nu fick jag just ett text fran en av mina kompisar. Vill att jag ska mota henne kl 3 utanfor en av forelasnings salarna.
Det hade jag ju som kunnat gora, men hon har borjat ga mig pa nerverna pa senaste. ( jo.. jag kanner mig elak att saga sa, men hon kommer aldrig lasa det har, och om hon gor det och ber mig oversatta kommer jag hoppa over den har raden ..sadarja.)
Allt ska hela tiden kretsa kring henne , och hennes karleksbekymmer och grejs. Personligen anser jag mig vara en ratt sa talmodig person, som garna spenderar mycket tid till att lyssna pa manniskor.. och ge rad ( inte alltid de basta kanske, men dock..) , men det finns ju granser!!!!! jamt jamt jamt jamt jamt jamt jamt jamt jamt jamt jamt jamt jamt jamt ska det handla om henne, annars tar hon garna upp sin mobil och borjar texta, eller varfor inte ringa nan och borja prata i telefon vid bordet nar vi alla sitter och pratar...
 ( usch, nu kanner jag mig verkligen ond..)
Oftast sa brukar jag inte bry mig sa mycket om hennes gnall, och att hon vill minsann ga dit, och hon forvantar sig att vi ska svansa efter som na slags hund. Om jag inte har nagot speciellt for mig sa hakar jag pa en stund, men shit va sur hon blev forsta gangen jag sa nej.. ojoj.. Det var faktiskt ratt intressant att se, och efter det sa gor jag det allt som oftast. Sager nej alltsa :) Stin ar nog inte varldens starkaste person i sig sjalv, men jag tanker inte bli kord med i onodan :)
Oj vilken bitchstund det har blev, antar att jag behovde fa ut det ur hjarnan..

Helgen som var sa gjorde jag en ratt jobbig upptackt. Jag insag att jag maste kopa en himlarns massa tavlor till vart hus, jag trodde att jag, med hjalp av lite smart moblering haha.. , skulle kunna komma undan det ett tag. Iallafall tills jag vunnit pa lotto eller nat sant. :)

Naval, ska kila ivag och ta en kopp kaffe nu, skriver mer sen.

tjipp!

Stin

The last.. for now.. !!

Sadarja.

da var tentorna avklarade for den har gangen. ska ALDRIG nagonsin igen never ever ever vara sa dalig som den har gangen. forhoppningsvis sa blir det nog bara en eller tva av de 7 som jag behover sitta om i augusti.. forhoppningsvis.

just nu sa orkar jag inte bry mig. ar ledig en och en halv vecka, sa da ska jag !SOVA! och sen ska jag forsoka ta tag i allvaret.
Nog om det.

Forutom tentan i morse sa har jag haft en ok dag.
Vaknade kl 05.30, hoppade i kladerna ( jo, hoppade), borstade tanderna, akte ivag i bilen.
Det var inte forrans jag kommit halvvags till college som jag insag att jag inte hade det minsta lilla smink pa mig, och jag var tvungen losa det under en guppig bilfard. Tur att det ar mycket trafikljus har pa Irland. haha. ( for er som tycker jag ar ytlig och fjantig som kanner ett behov av att masta sminka mig.. i'll tell ye somethin for nothn.. jag behover det!!!pig eyes and the rest.! ok. lets leave it at that.)

Sen sa laste jag igenom lite anteckningar.. tog en kaffe.. skrev tenta..
JO.. have to tell u this.. jag vet ju att manga klagar pa sverige.. men jag skrev tenta i en byggnad som INTE HADE NAT TAK!!!! det var ett stort hal i taket, och de hade tackt det med en presenning ( eller hur det ens stavas). Det hade val varit ok om det nu inte hade varit STORM idag.. shit. trodde verkligen taket skulle flyga ivag.. och det levde om nat fruktansvart... sen forsvann lyset nan gang haromsander, och jag blev jatteglad, for jag trodde de skulle avbryta tentan, men inte det. Jag och karl Marx och hans ide om the socio-ecological metabolism  and the metabolic rift, fick helt enkelt plaga oss igenom de tva langa timmarna. Om jag klarar den tentan sa borde forelasaren bli avskedad. Jag VILL ju sa klart inte att han ska ge mig IG, men .. ja.. han borde.. ah, ni forstar. far halla tummarna att han vill forsoka klara sa manga som mojligt. Insag just att jag inte skulle prata om tentor. Sorry.

Efterat sa gick jag och Maria over till Caitriona som jag brukade bo med i mitt forra hus och halsade pa. Jag kande mig egentligen inte sa himla pratsugen om jag ska vara arlig ( har dock inte sovit pa typ 3 veckor..) men hon och Darren flyttade ju in i ett nytt hus forut och jag hade inte varit och halsat pa tills idag.. plus att de har kopt en liten golden retriever for ett tag sen som jag hade lovat att komma och titta pa.
Naval. det var himla kul att fa surra en stund med dem, och bara sitta och ta det lugnt. Det kandes nastan som forr i tiden nar vi bodde i samma hus. Om det ar nan jag saknar efter jag flyttade sa ar det Caitriona. Huvva.

Sa nu ar jag tillbaka pa college.. sitter och forsoker fordriva tid. Skulle egentligen ha akt ut till Declan och Mamen och halsat pa, men efter lite "ordutbyten" med min kare Trev sa vet jag inte om jag ids. Blev lite sur, och kanner mig inte alls pa humor for att halsa pa hans slakt. Aven om de numera ar precis som vilka kompisar som helst sa maste man ju anda vara snall, och helst inte bitcha om T.. :) eller.. jag kan gora det till Mamen.. hon ar bra att ha nar det galler sant :)

Sen nar jag da nagon gang kommer mig hem sa maste jag STADA! vart hus ser ut som ett bombnedslag.. och det ar INTE en overdrift. Det visar ju tydligt att Trev inte ar en direkt husmora.. haha.. nada, om jag ska vara arlig sa ar han normalt sett ratt duktig pa att halla undan och jag VET att han har jobbat mycket..men HELLO!! maste jag anstalla en staderska under mina tentaperiode?!?!!? Jag ar faktiskt ratt sugen pa att anstalla en staderska en gang i veckan.. vore ju guld vart att inte behova damma..och skura toaletter mer an nodvandigt:) hm.. vet val inte om det nagonsin kommer att handa.. :) kanske nar jag blir rik.. :)

Haromnatten sa hade jag en otack drom. Jag dromde att min lilla ponny som jag salde for x antal ar sedan aldrig hade blivit sald, utan att jag hade GLOMT BORT HONOM pa en ang.. shit. Jag kande mig (sa klart) som den varsta djurplagaren i varlden och har var alldeles tjock och tufsig. usch. Nar jag kom hem i gar kvall sa hade en av mina tva guldfiskar dott.. jag ar ju inte sa dar jattekanslig nar det galler doda djur, men jag ar LIVRADD for fiskar..sa jag vagrade fiska upp honom tills Trev kom hem. Undra om min drom var nat slags sign.. hursomhelst sa tycker jag hemskt synd om den stackarn som bor ensam kvar, sa om han fortfarande lever nar jag kommer  hem ikvall sa ska jag ge bort honom till Declan. Jag tror namligen att lille Alex skulle bli jatteglad over en ny fisk i hans stora akvarium.

Om nu inte detta skulle vara nog.. i natt sa dromde jag att en STOR irlandsk varghund kom springandes och skulle bita ihjal mig. Jag lyckade pa nat satt overtala honom att lata bli, och jag var hemskt nojd och glad. MEN , plotsligt sa forvandlades han till en tiger, och borjade slass med min kattunge (where did that one come from???), som smidigt hade passat pa att forvandlas till en san acklig korsning av kattdjur (typ leopard) och vanlig katt. "katten" hade megaklor som spretade ut overallt ochhan hogg mig i handen. Hmm.. jag lyckades dock bryta upp slagsmalet och sen var alla nojda och glad.. UTOM JAG NAR JAG VAKNADE!!!!  shit. borjar ju undra vad allt det har betyder.

I helgen ska jag nog inte gora sa mycket tror jag.. kanner mest  for att ta det lugnt och bara gnola pa hemma. Maste nog iof aka till Dublin och ga pa Declan's fodelsedagspartaj pa lordag.. men svarmor    + svarfar ar uppe, och aven om jag tycker massor massor om dem sa orkar jag bar ainte vara social. Ingen fattar lixom hur mycket det tar pa krafterna att plugga sa har mycket. Blaaaaaa...

Na, nu ska jag avsluta det har, som vanligt mycket tjafs och lite vettigt, men men sa kan det ga nar inte tratten ar pa.

til next time..


Stin


.. oj oj..

Sa da har jag ocksa skaffat mig en blogg.. vet ju inte hur aktiv jag kommer vara i skrivandet, men det ar ju en annan femma.. vi far val se hur lange det varar..:)

Idag har jag da suttit min 5:e tenta pa 8 dagar. Det borjar slita pa kropp och knopp kan jag ju meddela. Har bara tva kvar nu, sen ar jag ledig en vecka.. kan ju garantera att jag kommer sova gott da.. :)

Annars ar det val inte sa himla mycket som hander har pa Irland.. knogar som mest pa i samma takt som forut (forutom tentorna allts.. snark.).. vinter, kallt och regnigt. Jag vet ju att det inte ar lika kallt som hemma i Pit-stan men det gar inte att beskriva riktigt hur kylan kan komma in i benmargen har borta. finns inte ord.. maste upplevas. eller inte :)

Jag har som funderat en hel del pa hur jag egentligen kanner infor vissa saker pa senaste tiden.. och det kanns faktiskt hemskt jobbigt.. jag VET att jag snart inte har nagra vanner kvar om jag fortsatter och gnaller sa har, men ..ja..here it comes.


Tank om jag alltid kommer att bo kvar har pa Irland....

 Jo tack jag vet att det ar mitt eget val, och att jag kan hoppa pa planet och flyga hem imorgon om det vore sa.
Problemet ar ju bara att det inte ar sa enkelt. Jag menar, jag VILL ju bo har.. jag trivs ju.. och har lixom kommit mig till ratta med saker och ting.. vart man koper det billigaste toapappret .. basta puben.. hur man lyckas lista ut buss systemet ( jo, maste axa upplevas).... en massa sana smagrejjer.. det ar besvarligt nar jag aker hem och folk tror att jag gor till mig da jag (arligt talat) inte kommer ihag hur man gor da man satter in pengar pa mobilen. suck.

Den har jobbighets kanslan har val som mest borjat satta in nu nar manga av vannerna hemma har  brjat fa barn, kopa hus och sant dar. Vi hade ju alltid tankt att vi skulle bo i samma stad, fa barn samtidigt och att de skulle bli basta kompisar, precis som vi.

HUR HAR NI TANKT ATT JAG SKA LOSA DET HAR DA?!!?

gha!
jag kan ju rent logiskt inte bo kvar har, med mitt utlistade buss-system (Ke?) och min karl och hus.. nar mina vanner ar sa langt borta? Jag har ju redan missat, och kommer missa sa mycket mer, av deras smaflickors uppvaxt, och alla grejjer de har for sig hemma i Pitea.
 
Jo, jag kanner mig ensam. ..Lonely despite not being on my own..  ..jobbigt det dar.

 
spela roll. ska inte tanka pa det. maste anda vara kvar pa irland i 1,5 ar sa jag far min examen.. sa jag har fram tills dess att fundera om jag vill bo har eller ej :)

Sitter och tittar ut genom fonstret.. regnet oser ner.. vinden tjuter.. huvva huvva. riktigt otackt vader maste jag saga. Onskar att det snart kunde bli sommar.. om det bara kunde bli maj sa skulle jag vara glad.. sommar och sol.. ingen skola..
 En viss svarfar haller pa och drar i lite tradar och forsoker skaffa mig ett jobb i ett av riksdags departementen (heter det sa ens??) i sommar..eller nar jag fatt min examen. Jag rakade ju namligen saga att jag skulle garna jobba i regeringen ( efter att spenderat en dag dar.haha..) sa da blev det fullt os pa svarfar.. ojoj..  jag vet ju inte ens om jag vill det langre.
Inte i sommar iaf.. jag vill ju stampla.. sova..sola.. sloa.. sant som jag inte hinner med nu nar det ar regnigt och kallt.

ah, allt blir bra, trallala..

nu maste jag kila, for min kare Trev ar pa vag for att hamta mig efter min tenta.. sa nu blir det till att ata middag, sova en halvtimme och sen PLUGGA... gha.  Poverty.. det ar min nasta tenta.. och efter det har jag en om Rural Ireland.. jag blir knapp.. vem kommer ens pa de har kurserna?? jag ska bli en ruralsociologist nar jag blir stor.. aka runt och prata med folk pa landet och forsoka forsta varfor allt ar som det ar.
Jo, jag fick forresten MVG pa min sista sociologiuppsats.. wihoo.. Emile Durkheim ar en av mina favoriter just nu.. haha.. eller sa inte.

Na, ska kila ivag som sagt, men ha det bra, simma lugnt och jag ska forsoka skriva en lite battre blogg nan annan dag.

kramkram

stin.