Fredag

Fredag.


Borde egentligen skriva klart det sista på min uppsats, men jag har ingen riktig ro i kroppen, för snart kommer Mamen hit med världens sötaste Alex och hans lillasyster Sandra.. Jag och Mamen bestämde förra helgen att hon skulle komma hit och vi kunde strosa runt och slöa, och sen gå och fixa våra ryggar hos min bästa (och så jädra snygg..usch..) osteopath Donncha. Antar att det blir god middag och några goa drinkar i kväll, och sen säng.. jag är dödligt trött redan nu trots att klockan bara är halv ett. Jag blev väckt av telefonen, och när telefonsvararen gick igång så fick jag nån annan persons bilförsäkrings information.. haha. jag var för trött för att orka svara och förklara att försäkringsbolaget ringt fel. Nåväl. Det löser sig nog.


Jag undrar om Trev kommer hem ikväll, han skulle ev gå ut i Dublin, men jag tror att han innerst inne vill hem och slappa och hinna träffa sin Gud-dotter (de är rätt noga med sånt där här på Irland..) Sandra. Hon är ändå den coolaste.. haha. känns overkligt att det snart är ett år sen vi fick telefonsamtalet från Declan att hon var på väg och vi behövdes för att sköta Alex.. och vilket år det har varit. ojoj. En riktig berg-och-dal-bana med loads of ups and downs men förhoppningsvis så har allt börjat plana ut nu =) Det mesta känns ju bra nu iallafall, om man bortser från min hemängtan som vissa stunder är outhärdlig. Jag försöker tänka att det inte finns några bra jobb och så hemma, och att jag får försöka vara den bästa kompisen jag kan, även om det är på distans. Det är saknaden av kompisarna om är det värsta.. känsln av att jag missar så mycket när jag är här borta. Nu menar jag inte att jag missar alla fester och sånt, utan mer bara att vara en del av deras liv, och dem en del av mitt. Speciellt nu när några av dem har fått barn.. då blir det lixom två personers liv jag missar.. jobbigt det där. om det blir så att jag stämplar i sommar (och inte köper en hund alltså..) så åker jag ev hem några veckor. Kanske två eller tre... har ju bokat in mig på "utbytesläger" hos Emma och Janne..haha.. jag bor där och sen kommer de och bor hos mig =) vi får e hur allt blir.


Kan ju för övrigt meddela att jag fick vg- på uppsatsen jag trodde jag skulle få Ig på. Den professorn är hemskt schizo med sina betyg, men vet aldrig. Jättemånga i min klass fick Ig på den + hans andra kurs, så jag antar att jag inte ska klaga.. irriterande bara. Fast tur att jag klarade den iaf..=) Jag var för övrigt en av de få som fick MVG (!) på en av våra andra kurser! wihoo!! jag blev så glad, för jag trodde aldrig jag skulle få så högt, men där ser man vad sista minuten plugg och skitsnack kan fixa =) Jag ska däremot (försöka) att plugga ordentligt till tentorna i maj. Vi fick "schemat" häromdagen, och det ser rätt okej ut. Att vi bara har fem tentor (jämfört med 7 i januari) hjälper ju helt klart. Jag missar ju dock två bröllop som jag borde gå på, men jag känner ändå inte för det, så tenta-ursäkten passar bra =)


Nä nu tror jag att jag ska ta och försöka få nåt vettigt gjort, tex. förbereda lunch för de stackars barnen som snart kommer hit =) kanske bakar en ananas paj så jag och Mamen kan fika lite.. jag tycker it ens om ananaspaj så himla mycket längre.. inte lika mycket som Jenk iaf, som nästan dog av lycka en gång när jag bakat det hemma och hon fick ta hem hela formen med allt som blivit över.. och inte kan vi glömma marsan såsen hon fick åxå =) det var tider det =) Jag förstår ännu inte hur Jenk´s fd grannar kunde få deras bejbis att sova när festerna pågick i hennes lilla etta.. tur att hon numera ar "respektabel" med karl,hus och bejbis. Annars kan man ju undra hur allt skulle ha slutat, med all sprit och blondspray. Ingen bra kombination =)


kramar




Stin


min stackars skalle...

min doktor sa att jag skulle aka hem och vila i en vecka.. och att jag inte skulle anstranga huvet na.. ja det ar ju latt nar man maste kravla till skolan iaf for att it missa sa himla mycket... usch. Han sa daremot att jag skulle nog overleva utan alltfor manga bestaende men (hmm..) men att jag maste ha fatt " en rejal smocka i skallen"! jotack, det visste jag ju redan.. hade jag ju inte behovt betala honom for att saga det.. Det enda bra som kom fran det har ar iaf att jag fick forlangt inlamningsdatum till min uppsats.. sekreteraren tyckte hemskt synd om mig, och sa att !!jag sag ut som att jag borde ga hem och vila!!.. hm.. ska man saga tack till sant eller ?:) Hon gav mig iaf en extra vecka att skriva uppsatsen, men den ar nastan klar, sa jag borde ha den inne pa onsdag eller torsdag i vilket fall..

Annars ar allt nastan under kontroll.. solen skiner, inget regn.. och jag har traningsvark (?) i armen efter att ha staplat ved (!) igarkvall nar vi kom hem fran Donegal. Jag svor for mig sjalv, och bestamde mig for att nasta vinter ska jag da minsann ALDRIG elda i var oppen spis.. inte om allt detta staplande behovs goras. Naval, det kanns bra att ha det gjort iaf, sa jag kan mysa framfor en brasa ikvall.

Forutom det sa har jag inte gjort sa mycket i helgen. Var ju som sagt upp till Donegal, dar jag skrev uppsats hela lordagen, forutom den lilla stunden jag tog en paus fran det, och skulle hjalpa Declan lasta hans sabla ponnyer. Detta slutade alltsa med att jag fick typ hjarnskakning, efter att ha fatt ett hasthuvud indonkat i min skalle, och min skalle flog sen vidare in i transporten. Ajaj. Vi fick ju in skithasten iallafall, sa det var val vart nanting. Aven om jag fortfarande har hemskt ont i huvet! (jo, jag vet att jag tycker hemskt synd om mig sjalv.. kan inte lata bli..). Blev ju dock en hemskt lang paus fran uppsats skrivandet..:)

Pa tal om ingenting.. Vissa stunder verkar det som att jag haller pa att lyckas overtala Trev att jag kan kopa en hund.. eller, jag far val kopa en hund om jag vill, men den far inte bo i hans hus. Typ. Jag och hans bror Darren har bestamt att vi ska ut pa "skaffa-hund-uppdrag" efter vara tentor, och chansa pa att Trev inte blir alltfor galen om jag kommer hem med en hund. Jag ar ju personligen ratt saker pa att han kommer lamna tillbaka vovven , eller kasta ut mig.,.men det kan ju vara vart det, om det resulterar i att jag far mig en vovve :) Jag forsokte med "..a dog or a baby.." och det var inte sa populart..haha..

Na, nu ska jag grejja vidare, sitter och laser lite feministisk teori och jag ar alldeles slut.. borde nog aka hem kl 1 trots allt. Kan inte missa lektionen kl 4 bara.. lurigt det dar.

 

 

kram

 

Stin


surt

Sitter och vantar pa Sinead.. Hon lag och sov nar jag ringde, sa hon kommer nog hit snart.. hon skulle bara kravla sig upp ur sangen och traska ner till college..

Vi ska namligen forsoka sla vara kloka skallar ihop och forsoka fa varan sura uppsats klar. Jag har det mesta...tror jag maste bara fixa lite referencer till teorin som jag har tankt anvanda.. men jag menar, hello.. hur mysko kanns det att skriva sin egen livshistoria?? och sen behova analysera den. suck.

Annars ar allt som vanligt, forutom att det var ungefar 3e varldskriget hemma i vart hus igar.. Trev blev sur for att jag it kunde ga pa hans polares brollop och jag blev MEGA sur for att han blev sur.. det slutatde iaf med att jag bankade ner mitt vinglas pa bordet (jo, rodvin OVERALLT) och stegade ivag. Jag insag senare att min mobil lag i rodvinspolen, och var darfor tvungen ga tillbaka med svansen mellan benen och stada upp lite. Sen nar jag skulle mata min jadra guldfisk (som jag ar livradd for..usch..creepy..)sa lyckades jag sa klart spilla ut all fiskmat pa golvet. Trev flinade for sig sjalv och det gjorde mig annu argare... grr.. Vi verkade dock ha blivit lite mer vanner idag, men sa ungefar tre meningar till varann i bilen pa vag upp till Dublin. Vi far se hur det gar idag.

Nu kom Valerie hit.. hon verkar axa ha problems med uppsatsen..tur att jag inte ar den enda som tycker det ar tjorvigt.. :)

Nu ska jag kila over till bibblan.. maste late mig uppslukas av akademisk litteratur.. *urk*

skriver mer nan annan dag.

kram

Stin.


st patrick's day

Sådärja

Har precis börjat kämpa med min uppsats "my lifehistory in relation to gender inequalities" som ska in på onsdag. Usch. Jag menar, det är rätt intressant, men känner inte för att behöva sitta och skriva nåt nu i veckan då jag är ledig. Nåväl. Antar att det är precis vad "study week" är till för?

Annars är allt ok. Har haft en hemskt hektisk helg med "paddys day" avklarad, med en hemsk illamående söndag (och en del av måndag, måste erkännas) som följd.

Förutom det så hade vi ju typ hela Trev´s familj här i helgen, och även om jag tycker hemskt mycket om dem så är det rätt skönt då de åker hem. Speciellt då jag var så bakis just den dagen.. =) Jag har då för övrigt bestämt att jag ska inte (eller åtminstone försöka) festa nå förräns efter mina tentor i ! maj !, så jag lär ju döden dö i Spanien då vi ska på "wine festival" uppe i bergen... =) Får hoppas att Mamen har några snälla kompisar som kan skjutsa hem mig i en skottkärra eller nåt =)

Nä, nu ska jag kila iväg och läsa lite mer om gender inequalitites, för även om jag gjorde massa av det ifjol så är vår professor lite speciell och vi får typ ig om vi it skriver som han vill.. så nu blir det till att kämpa på.

tjing!


where did I go wrong..?

..Step one you say we need to talk
He walks you say sit down it?s just a talk
He smiles politely back at you
You stare politely right on through
Some sort of window to your right
As he goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
And you begin to wonder why you came..


det är inte alltid lätt med kärlek.
speciellt inte sent på lördagsnätter/tidiga söndags morgnar när alla är trötta och en del drinkar har druckits.
Ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till.
Kanske vore det bäst om jag sket i allt och åkte hem till Piteå.
Jag skulle ju dö av tristess men jag skulle ju iaf slippa den här skiten.



Stin.

boring

Stin haller pa att frysa ihjal idag. himlat sakert.
trodde det var varmt ute, men inte det... sa nu sitter jag har och huttrar i datasalen och funderar pa om jag kanske skulle ta och aka hem kl 1..
har en forelasning kl 4 dock.. behover egentligen inte ga pa den.. men ..ja.. jag har ju inte missat nat den har terminen, sa det vore val synd att borja fiffla nu. vi far se.
Jag maste da kila over till biblioteket och lamna tillbaka nagra bocker som jag glomt bort.. hemska tiders va dyrt det bli bara efter nagra dagar;.. sa nu ska det bli gjort.
sen har jag 5 timmar att fordriva till min forelasning... kasnke borde kila ner pa stan ett tag..? hmm.. har inte nog med pengar for sana "utflykter" bara..haha..
nu ar kl 10.20.. och jag har TRAKIGT!!!!! snark.
ska lamna datasalen nu dock.. och forsoka bestamma mig for vad jag ska gora.

kramkram


stin.

annu en torsdag..

veckan ar slut.
igen.
wihoo.
har insett att jag bara skriver blogg pa torsdagar. men det kasnke andras da jag nan gang far tag i nat slags bredband, men det verkar ju ga segt.
kanske fram emot sommaren eller nat om jag har tur.
vem behover bredband pa sommaren ens? da ar man ju ute i solen och myser, om man nu inte jobbar, vilket jag garanterat kommer behova gora eftersom jag ar fattig och sa.. men jag vill ju kopa en hund och det gar ju inte om jag jobbar. maste ju vanja den lilla knorten med livet.. kan ju inte lamna han sjalv.
naval.
nu maste jag springa ivag till min buss.
men jag ar glad for jag ar ledig imorron.
och Lorraine och Dermot kommer och halsar pa i helgen
och vi ska ata god mat och dricka gott vin imorron kvall.
problemet ar bara att jag maste (pa nagot slags super satt)
hinna stada hela mitt hus + tvatta ungefar 100 maskiner med tvatt
och allt annat som jag inte haft tid med i veckan da jag har varit sa ambitios i skolan.

na, maste rusa.

kram

.
ps.
idag har vi lyssnart pa the smiths pa min basta forelasning.
mumma.

ds

:)

annu en torsdag..

veckan ar slut.
igen.
wihoo.
har insett att jag bara skriver blogg pa torsdagar. men det kasnke andras da jag nan gang far tag i nat slags bredband, men det verkar ju ga segt.
kanske fram emot sommaren eller nat om jag har tur.
vem behover bredband pa sommaren ens? da ar man ju ute i solen och myser, om man nu inte jobbar, vilket jag garanterat kommer behova gora eftersom jag ar fattig och sa.. men jag vill ju kopa en hund och det gar ju inte om jag jobbar. maste ju vanja den lilla knorten med livet.. kan ju inte lamna han sjalv.
naval.
nu maste jag springa ivag till min buss.
men jag ar glad for jag ar ledig imorron.
och Lorraine och Dermot kommer och halsar pa i helgen
och vi ska ata god mat och dricka gott vin imorron kvall.
problemet ar bara att jag maste (pa nagot slags super satt)
hinna stada hela mitt hus + tvatta ungefar 100 maskiner med tvatt
och allt annat som jag inte haft tid med i veckan da jag har varit sa ambitios i skolan.

na, maste rusa.

kram

.
ps.
idag har vi lyssnart pa the smiths pa min basta forelasning.
mumma.

ds

:)

annu en torsdag..

veckan ar slut.
igen.
wihoo.
har insett att jag bara skriver blogg pa torsdagar. men det kasnke andras da jag nan gang far tag i nat slags bredband, men det verkar ju ga segt.
kanske fram emot sommaren eller nat om jag har tur.
vem behover bredband pa sommaren ens? da ar man ju ute i solen och myser, om man nu inte jobbar, vilket jag garanterat kommer behova gora eftersom jag ar fattig och sa.. men jag vill ju kopa en hund och det gar ju inte om jag jobbar. maste ju vanja den lilla knorten med livet.. kan ju inte lamna han sjalv.
naval.
nu maste jag springa ivag till min buss.
men jag ar glad for jag ar ledig imorron.
och Lorraine och Dermot kommer och halsar pa i helgen
och vi ska ata god mat och dricka gott vin imorron kvall.
problemet ar bara att jag maste (pa nagot slags super satt)
hinna stada hela mitt hus + tvatta ungefar 100 maskiner med tvatt
och allt annat som jag inte haft tid med i veckan da jag har varit sa ambitios i skolan.

na, maste rusa.

kram

.
ps.
idag har vi lyssnart pa the smiths pa min basta forelasning.
mumma.

ds

:)