Some kind of everything

Fredag.

Sitter pa college och forsoker fordriva tid innan jag ska hoppa pa taget halv tolv och aka ivag till Sligo
och dar hamtar Lorraine's kare karl Dermot mig, och brassar ivag mot Ballyshannon.
Jag kanner inte for att aka ivag, men jag antar att det ar nagot jag maste gora. Annars hinner jag inte interview and transcribe det jag maste fa gjort innan det ar for sent. Ska bli ratt intressant. Ska bli annu mer intressant att se analysen jag kommer att lamna in. Haha.

Jag fick veta igar att en av de (fd?) killkompisarna dar hemma ska bli pappa.
Grattis Grattis.
Kan ju meddela att Stin  numera har panik.
Hur ska jag hinna med allt jag har tankt i mitt liv? Borde jag inte skaffa familj och grejjer snart??
Jag har ju tur att jag maste ga klart skolan forst. Sen kan jag oroa mig.
Det ar lustigt. Jag trodde aldrig att jag skulle ha sana har bekymmer nar jag blev aldre. Naval. Det loser sig- sa han som sket i vasken (ursakta).

Jag tycker det ar ratt skont att aka ivag fran ostkusten den har helgen maste jag saga.
Irland spelar Rugby mot England pa lordag och det borjar redan pratas om oreda.
 Det har varit mycket stahej kring den har matchen, och fokl som har klagat pa att Englands national sang ska spelas i Croke Park etc etc.
Get over it.
Det ar bara sport.

Igar fick jag ett brev fran en kar van.
Jag blev hemskt glad och skrattade gott at hennes sv-engelska och harliga humor.
Vi brukar skriva till varandra nan gang nu ibland (vanliga brev alltsa..inte emails..) och jag blir alltid lika glad nar jag ser hennes brev innanfor dorren nar jag kommer hem.
Hon ritar alltid nat fint at mig ocksa, sa nu har jag snart en liten samling som jag kan rama in och hanga i mitt guestroom.. very sophisticated altogether. hm.

Tack min karaste van. Du ar guld vard. Hoppas du inser hur mycket du betyder for mig!
A bit of fragrance clings to the hand that gives flowers.
Sa sant som det var sagt..

Nu inser jag just att de lottar ut ett HUS pa radio.. jahaja.. Ett sprillans nytt hus. I Dublin. Gratis. Det ar ju sjukt.  Ah, den som vinner det blir nog glad.  :)


Haha... snubblade just over kinesiska proverbs pa internet...
Do not remove a fly from your friend's forehead with a hatchet.
maste ju vara den basta jag sett pa ett tag.


Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

*sjunger med till sangen pa radio *

Nasta vecka ska vi lyssna pa the Smiths pa varan popular music kurs. Wihooo!!
Langtar!!
Ska lyssna pa massa musik i helgen nu nar jag har bredband hos Trevs foraldrar.
Lorraine ville iof att jag skulle bo hos henne och Dermot i deras !sprillans nya hus! sa jag far nog ta och gora det nan av natterna iaf. Det ska bli kul att fa umgas med henne lite. Plus att om jag ar dar sa far jag ju Elaine (hennes basta kompis) pa kopet, och hon ar sa himla megasnall sa det ska bli skoj! Synd att de bor sa langt bort sa det blir sa langa mellan gangerna vi ses.
Om allt gar enligt planerna sa flyttar nog Declan och Mamen + barnen ner till Mountmellick (5 minuter fran mitt hus !!!) om nan manad eller sa. De haller pa att kopa ett MEGAFINT hus dar.. och snacka om att jag ar avis!! Men mest ar jag glad for att de kommer att bo nara oss, sa jag far traffa dem + Alex och Sandra oftare. De har ju blivit sa stora och vaxer sa det knakar mellan gangerna jag traffar dem.

Na, nu ska jag borja strosa ivag mot tagstationen och kanske kila in till min basta affar och kopa en inflyttnings present till Lorraine och Dermot. Hade som tankt kopa en STOR fin koksklocka at mig sjalv, men jag kan inte bara med den hela helgen, sa om de har fatt hem den sa far jag nog kopa den till veckan. Den ar stoooor.. :) men fin.. :)

see ya later.


Stin.


Pigs in the cold and men in drink make a great noise.
Portuguese Proverb





red lantern cafe

Annu en college- torsdag ar over.
Kanns skont att sluta veckan med Popular Music, aven om min forelasare retade mig och
nop mig i armen
(!?)
Han ar snall och jag tycker om han.
Vi ska nog pa samma gig om nagra veckor, sa det blir kul. Om jag gar alltsa. Vi far se.

Kan ju for ovrigt meddela att bredbands mannen Edward lyckades inte installera bredband i mitt hus..
Han kom och klattrade upp pa taket och grejjade, men insag ganska snabbt att traden i parken bredvid oss skymde signalen fran deras mast " I am so so so sorry.. no signal. "  sa det gick inte sa bra.
Sa nu verkar det som att jag maste punga ut med MASSA pengar for att fa telefon inkopplat till mitt kara hus.. och sen skaffa bredband via det. Jag kommer ju aldrig ha rad att ringa nan fran det, men det spelar val kanske mindre roll. Nan kanske kan ringa till mig ?:)

Jag har inte sa mycket tid pa mig att skriva den har bloggen, men jag maste ta tag i en grej som jag blivit terroriserad over ett tag nu.
Vid ett smsánde med en van darhemma rakade jag gora en misstag.
Jag rakade saga att han var en "roda lyktan kille". alltsa cafe't i smastan.
Jag menade inte nat direkt med det, utan snarare bara att han tyckte om att sitta dar och fika.
Han antog dock att jag menade nagot annat, och ville att jag skulle forklara. Here it comes. Ska forsoka fa det att bli sammanhangande.
Nar jag gar och fikar med mina kompisar pa roda lyktan sa tycker jag att det ar svart att sitta och prata.. mest for att det hela tiden strommar folk forbi bordet, och(eftersom vi ar svenskar..) folk tycker om att titta pa dem som gar forbi. Detta tycker jag personligen ar hemskt storande, kanske mest for att jag ar hemma sa sallan, och vill kunna prata, inte titta, pa mina vanner nar jag val ar hemma.
nar jag papekade detta till mina vanner sa konstaterade de ".. att det ar ju sa det ar.. folk som fikar pa roda lyktan gor det till en viss del for att titta pa folk, och sa.."
Nu menar jag verkligen inte att vara nedlatande pa nagot satt emot de som tycker om roda lyktan, jag tycker bara inte om det. Och nar jag sa "roda lyktan kille" sa menade jag inget speciellt, bara att han tyckte om att sitta dar. Really. Det ar sanning.
Sa dar har du det Danne.. kanske inte lika utforligt och politiskt korrekt (hur stavas det pa svenska??) som jag borde ha skrivit, men jag har lite brattom, maste springa till bussen nu..
kan forsoka utveckla det lite mera over helgen, for jag ska namligen
hoppa pa ett tag imorron bitti,
och aka upp till Donegal
till mina kara svarforaldrar (trev ska pa nan slags svensexa helg med "grabbarna."..).
Anledningen att jag maste aka upp ar inte just att jag vill det supermassor, utan jag ska intervijua folk till mitt sociologi arbete.
Sa da maste man bita ihop och aka tag.
bavar for hemresan dock. Lar ju vara lagomt dod.
naval, nu aker snart min bakfulla (han borde INTE kora buss idag!!!!) busschauffor ivag utan mig om jag inte skyndar mig massor.

Simma lugnt
(tankte skriva nat riktigt klokt har, men insag att jag kan inte komma pa nat riktigt klokt, sa det far vara..)


Kram

Stin

Jag tycker om solnedgangar..

Da ska jag forsoka mig pa att skriva lite.

MIn hjarna ar alldeles snurrig. Men pa ett bra satt.
Skolan ar over for den har veckan
och
en som heter Edward textade mig och sa att han kommer och ska installera mitt !!! bredband !!!imorgon och gissa om jag ar glad over det!!! :) Ska lyssna pa sa mycket musik sa det finns inte!
+ att jag ska ladda hem skype sa jag kan prata gratis med kara vanner :)

Har just suttit annu en forelasning om popular music. Helt underbart, super passionerad forelasare, och om man lamnar forelasningen bara halften sa "in love with the music" som han ar sa racker det och blir over. :)

Idag har vi borjat prata (och lyssna, och se ) om punkrock i England.. sex pistols och hela det koret..  Kankse inte ar riktigt min basta musik alltid, men jag blir lite nostalgisk, dras tillbaka till min "arga" period, da musiken jag lyssnade pa var just det. Arg. Och ledsen. Men mest arg :)
Det kanns nastan lite lustigt att lara sig om sant pa college.. det ar nastan som att plugga ens eget liv.. pa nat konstigt satt. Jag raknar inte med att nagon kommer att forsta hur jag menar, men anda.
Colin ( min forelasare) ar jattesnall, och han kom over till mig innan forelasningen och gav mig en flyer om The Absolute Swedish Festival i Dublin.. Han sa att han sag den , och tankte att jag kanske var intresserad, och JOOOOOOOOOO det ar jag juh!!! Svensk musik, svensk teater, konst.. for att inte namna svensk mat och dryck i pubarna i Temple Bar.. wihooo!! ska bli sa kul. Bara jag kan ga alltsa.. :/
Colin ar snall, och han har varit tillsammans med en finsk tjej, och hennes pappa kom fran samma stad som jag och Trev har kopt hus i.. Varldsmetropolen Portlaoise. Varlden ar hemskt  liten.

Annars sa ar allt som vanligt. ( ovanligt??? ) Det regnar ute. Stin ar trott efter att ha stigit upp 05.45 (kl ar nu 17.27..) och bara tanken pa att jag har 2 timmar pa bussen tills jag ar hemma far mig att vilja krakas. ( naval.)
Langtar hem dock. Vill elda en stor brasa i var oppen spis, och krypa upp i soffan under en filt, och lasa en bok (som inte har med college att gora) och lyssna pa bra musik. Det ar harliga grejjer det !
Jag hade ju tankt ha en ordentlig sovmorgon imorgon, men om Bredbands Edward kommer mellan 09-10 sa gar det ju som inte.
Typiskt.
 Antar att jag ska vara glad over att fa mitt kara bredband. Det kunde ju ha varit sa mycket varre. Jag kan ju faktiskt ta en siesta pa eftermiddan :)

Jag kanner mig glad idag. Kanner att jag haller efter skolan ok nu, jamfort med forra terminen, da allt bara skenade ivag. Jag forstod ingenting ( looking back I DID.. men kandes inte sa) och allt var hemskt jobbigt.
Kanske ar det for att varen ar pa vag..eller for att jag kanner mig mer hemma med amnena jag laser nu.. men jag kanner mig gladare, och sakrare pa mig sjalv nar det galler skolan.
Jag har aven hallit mig undan en "van" som inte varit sa snall, och det har hjalpt.
Eller sa ar det kanske bara for att varen ar pa vag? Kan ju lova att det inte kanns sa idag.. regn och rusk och STORM. Kan det bli varre???

Nu ska jag ta och sluta skriva, ska strosa ivag mot min buss, och grejja lite innan det bar av hemmat.

Solen har inte helt gatt ner annu, och det ar skont, jag tycker om solnedgangar, aven om jag maste titta ut genom ett buss fonster. Det starker kanslan av att imorgon ar en annan dag, som jag kan bestamma over, och valja att gora vad JAG vill med..


Jag tycker om solnedgangar
.
Gor du?




Stin.


.

Monday.. bloody monday

Det ar inte latt.
Nar det ar tungt.

Idag ar det en helt vanlig mandag
plus
att solen skiner och jag ar faktiskt pa ratt bra humor
trots
att jag ar mega trott ( kommer nog aldrig vanja mig vid att stiga upp fore 6 varje morgon. snark)
och har suttit pa biblioteket heeela dagen.. anda fran kl 10 till kl 3.. ojoj va duktig jag ar.
Glomde dock bort att kopiera fran den viktigaste boken, sa det maste jag stressa med imorgon om det gar. Ids verkligen inte kuta tillbaka dit nu, for vaskan vager ett ton pga alla bocker i den + att jag kopte en massa anteckningsblock ( 7 for att vara exakt) och de ar ratt tunga de med.

Annars sa har det val inte hant sa himla mycket sen sist. Trevvans brorsa Declan, och hans familj haller pa att kopa hus, sa vi var dar och kikade i lordags. De ska flytta fran Dublin till ungefar 20 minuter fran oss, och de kommer ( om de koper det alltsa..)att bo mitt ute pa landet med en alle' som leder upp till huset, omgivna av angar och lite skog.. ehh.. Stin ar ju INTE na avis.. yeah right. Det ar precis sa jag vill bo nar jag ar klar med skolan och far jobb. Det kostar ju ca 5 milj SEK sa jag far nog vanta lite.. haha.
Trev's foraldrar var ocksa ner och kikade pa huset, och de blev kvar hos oss till pa sondag formiddag. Vi hade ratt sa mysigt faktiskt med go middag ( Stina var kokerska , jajamansan!! mumma :) ..) och goa drinkar. Jag kom in i nagot slags  vin- il och fick ont i huvet dan efter, men det gjorde ju ingenting, for jag och Trev degade pa soffan hela dagen efter att hans foraldrar akt hem. Mys.
Det var lange sen jag bara relaxade en hel dag, och det var nog mycket bra for kropp och sjal, for har sitter jag nu, dodstrott, men anda pa bra humor. :)

JOOOO!!! Jag glomde det viktigaste!!!!!
Min kara Annso fick en liten pojke forra veckan!!! och Ida skickade kort pa han till min email, sa jag har kunnat kolla pa lillskrutten, och han ar ju SA sot :) grattis grattis ! :)

Forra veckan sa borjade jag for ovrigt med nya kurser pa college..och en av dem ar The sociology of Popular Music. Verkar som en hemskt behandig kurs maste jag saga, och jag ska lasa en bok om Dance music tills pa torsdag..haha... sen ska vi lara oss om punkrock.. hihi.. jani.. Irlandare kommer undan med allt mojligt. :) Var forelasare ar jattebra, men jag ar lite distraherad av hans smala underarmar.. Jag vet  att jag inte ska klaga.. han har ju faktiskt Doc's  pa fossingarna :)

Nu ska jag ta och avsluta det har (som alltid) sloserimedtidforersomlaserdet och traska ivag till min !enda! forelasning pa mandagar.. kl 5.. har ni horst nat sa onodigt. Litte surt att behova sitta 2 timmar (enkel vag) pa bussen for att komma in till en forelasning. Naval. Kanske lar jag mig nat :) VI hade samma forelasare i fjol, och han ar en hemskt snall karl, sa forhoppningsvis sa ar det vart det :)

Tjingeling!!

Stin.


.