my future..

Okej Suss.. skriver väl lite om det då ..=)

Så här är det (förlåt om det blir lite tjorvigt..) :

Vanligtvis så gör man ju sin Master  (MA) eller PhD på en skola.. och har lektioner, undervisar och forskar där..
Men min nya vän Kieran berättade att universitet i Cork , UCC, ska köra igång en helt ny grej till hösten..
Det är en 4 årig PhD.. där man sätter sig ner med sin handledare och diskuerar vad man vill ha ut av utbildningen, och vilka kurser man vill läsa för att uppnå detta.. och sen väljer man kurser från en hel rad olika universitet från hela landet, för att få den bredd eller specialisering man vill ha i sin utbildning.

Beroende på vilka kurser man valt, så är undervisningen på olika universitet, men (om jag förstod honom rätt..) inte mer än en gång i månaden, och resten var support över internet, så det är lite distans kurs varning över det hela..
Men det bästa är ju att jag kan välja vad jag vill läsa, och kan tydligen jobba samtidigt, då man träffas så lite..
Enligt Kieran fanns även möjlighet att välja kurser i Sverige.. Som han sa : " You just say, Kieran, I wanna study in Sweden, see you in 2 months.." haha..
Det vore ju verkligen helt perfekt! Men jag är rädd att det finns nåt litet krux med det hela, som kommer att ställa till besvär. Jag är ju då för övrigt lite bekymrad över "distans-delen" av det hela.. jag har ju inte världens bästa själv diciplin direkt..

Hursomhaver...
Kieran sa att mitt nuvarande universitet håller på att försöka sätta upp det här de med,
och förhoppningsvis är de med på noterna nästa år. Han tyckte att jag skulle prata med Sean, vår "head of department" och se hur det går på den fronten. Om de inte är redo att köra igång det hela till hösten så kan jag registrera mig i Cork, och sen "flytta" tillbaka till NUIM när de är ombord..
Och tydligen får jag då en PhD i Social Sciences, och kan välja och vraka (?) bland både sociologi och social policy kurser..

Vi får väl se vad som händer..
Jag vet ju att oftast så låter ju allt mycket bättre än vad det egentligen är, jag har ju upplevt det förr,
plus att
vi skulle ju isf bli försökskaniner, då det är en helt ny utbildning..
och det kan ju kännas lite sådär..

Jag ska då gå och prata med Sean till veckan
och jag måste ju även kolla med CSN ifall jag skulle få pengar för det..eller om jag måste vinna på lotto eller hitta ett bra jobb.. *s*

Så, that's it.
Nu ska jag snörvla vidare , gå ut en sväng med Stella, men det får bli en kortis för jag mår rikttigt skit..och det är typ storm ute.. =/ Sen ska jag lägga mig under täcket och se Aislings box-set av Greys som hon lånat ut till mig, i ett tappert försök till att värva mig till "greys fanatikerna " =)




Kommentarer
Postat av: sussi

tack! =D

Postat av: embla

pigga upp dej med en fruktjos! det är så många som är snörvliga och trötta nu på vintern, tråkit. men snart är det vår, särskillt hos er kan ja tro. skönt iaf att det blivit ljusare/lite längre
dagar.. ha de bra gumman min..

2008-02-22 @ 00:13:17
URL: http://lungarden.blogdog.se
Postat av: embla

såg idag på mitt bokjobb att det fanns en barnbok som hette Storm-Stina!! visste du det?

2008-02-22 @ 00:15:06
URL: http://lungarden.blogdog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback